Студени крайници – причини и решение на проблема

студени крайници Някои хора имат усещането за студени крайници почти през цялата година, но през зимните месеци този проблем става още по-неприятен и нетърпим. Ако усещате крайниците си постоянно студени, дори в помещението да не е прекалено студено, то причините за това могат да са различни.

Основни причини за студени крайници

Влошено кръвообращение

Температурата на тялото се поддържа от кръвоносните съдове, които доставят богата на кислород кръв в целия организъм. Когато външната температура се понижи, сензорните рецептори на кожата изпращат сигнал до мозъка да започне съкращаване на кръвоносните съдове. Този процес се нарича вазоконстрикция. Така по-малки количества кръв достигат до повърхността на кожата и се запазва повече топлина в тялото и особено около органите.
При някои хора това състояние се предизвиква и от най-малките температурни промени като по-често се наблюдава при жените. Причината за това се крие в промени в нивата на женския полов хормон естроген, който играе важна роля в регулиране на температурата на тялото.

Синдром на Рейно

Тази болест е позната още като феномен на Рейно. Представлява анормално стесняване на кръвоносните съдове, което води до нарушено кръвообращение в периферните кръвоносни съдове. Изстудяването на крайниците се отразява най-вече на ръцете, краката, носа и ушите, като те могат да побелеят или посинеят от студ и да се стигне дори до сковаване.

Други здравословни състояния

Проблемът студени крайници може да се появи при наличието на някое от следните заболявания:

• хипотиреоидизъм (понижена функция на щитовидната жлеза)
• диабет
• ниски нива на желязо
• дефицит на витамин B12

За да се установи наличието на някое от тези здравословни проблеми, е необходимо да се предприемат определени медицински изследвания. С промени в диетата или прием на определени природни продукти някои от тези състояния могат да се подобрят.

Решение на проблема студени крайници

В по-голямата част от случаите проблемът студени крайници се появява вследствие на нарушение на кръвообращението в организма. Едно от най-ефикасните и изпитани природни средства за този проблем е растението Гинко билоба. Действието на тази билка е свързано основно с разширяване на кръвоносните съдове и увеличаване на притока на кръв към мозъка, ушите и крайниците. Висококачествен стандартизиран екстракт на Гинко билоба се съдържа в природния продукт Ентан/Entan®.

Ентан е пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове. Това е първият природен продукт у нас, който осигурява грижа за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри, лимфни съдове.

В състава на Ентан е включен и мощен антиоксидант – проантоцианидин, който допълва отлично ефекта на Гинко билоба и също въздейства благоприятно при проблеми с кръвоносните съдове като изтъняване, разпад на колагена и липса на достатъчно оросяване.

Благодарение на своя състав Ентан подобрява микроциркулацията на кръвта, с което се повишава количеството кислород и хранителни вещества до важни тъкани и органи в тялото.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
11Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментари

8

Публикувайте коментар