Световъртеж

Световъртеж? Спрете го с Ентан!

<Понятието вертиго или световъртеж произлиза от латинския глагол vertere, означаващ „обръщам се“ или „въртя се“ и се определя като илюзия за въртене на собственото тяло в пространството или на околните предмети. За осъзнаване на положението ни в пространството е отговорен вестибуларният апарат. Това е и причината, дори със затворени очи да имаме реално усещане къде е долу и къде е горе. Вестибуларната система е уникален сетивен орган. Той е най-старият в развитието на човешкия вид. Неговата неправилна работа предизвиква световъртеж. Хората наричат световъртеж най-различни състояния. Истинският световъртеж или вертиго е илюзия за движение на тялото или околните предмети. Това често е съпроводено от гадене, повръщане, повишено потоотделяне, чувство на страх и шум в ушите. Световъртежът може да се появи изведнъж, което е съпроводено с рязко нарушение на равновесието, изпотяване, бледнина или почервеняване на лицето, сърцебиене, неприятно усещане в сърдечната област, корема. Чувството се усилва при промяна на положението на главата, особено при повдигането й на възглавница или при завъртането й настрани. Възможно е да се появи гадене и позиви за повръщане.

С напредването на възрастта световъртежните кризи зачестяват. Това е най-честата причина за падания при възрастните.

Световъртежът e сред първите, а често и единствените признаци на съдови заболявания.

При това състояние специалистите препоръчват приемът на природни продукти, с антиоксидантен ефект, които подобряват състоянието на съдовата стена и кръвоснабдяването. Много специалисти прилагат като лечебна стратегия комбинацията от два природни екстракта – проантоцианидин, флавон гликозиди и терпин лактони – Ентан.

Защо Ентан е толкова ефективен при световъртеж?

Съставките на Ентан са тествани клинично при хора със световъртеж. Проантоцианидин укрепва съдовата стена и намалява възпалението. Флавон гликозидите и терпин лактоните подобряват реологията, а комбинацията от всички тези съставки предпазва ендотела (вътрешния слой на кръвоносните, лимфните съдове и др).

Комбинацията се прилага 2 месеца. Тя е високо ефективна при пациенти със световъртеж. Световъртежът, възстановяването на равновесието и стабилността в походката се подобряват още през първия месец. Колкото по-продължително време се използва Ентан, толкова по-голямо подобрение се реализира, особено при хора с придружаващи заболявания като диабет, хипертония и др.

Ентан се приема до 3 пъти дневно, след хранене.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментари

10

Публикувайте коментар