Световъртеж по време на пътуване

Световъртеж по време на пътуване – как да го предотвратим?

Лятото наближава и всички планираме така дългоочакваната почивка на близки или далечни разстояния. За придвижването си до там някои от нас ще използват собствената си кола, други ще разчитат на автобуси, самолети и др. Ако не сме подготвени за изнендаващите проблеми, които може да създаде тялото ни, можем да останем с лоши спомени, от провалът на ваканцията си. Едно от неприятните последствия от пътуването с кола или автобус е световъртежът и замайването.

Защо се случват те?

Двете състояния са често срещано явление по време на топлите месеци от годината. Причината за световъртежът по време на пътуване се дължи на това, че до мозъкът достига различна информация, от очите, които е възможно да не регистрират движението на превозното средство в степента, в която ги регистрира вестибуларния апарат, разположен във вътрешното ухо. Вестибуларният апарат представлява структура, която има връзки към централната нервна система. Функциите, които апаратът изпълнява, са да държи стабилен погледа по време на движение на главата, като за тази цел предизвика движение на очите, което е противоположно на движенията на главата и участва в поддържането на равновесието.
Понякога при бързото движение на превозното средство функциите на вестибуларния апарат могат да се нарушат като това води до поява на световъртеж.

Как можем да го преодолеем?

Добре е по време на пътуването да пием повече охладена вода и по възможност да дишаме свеж въздух близо до отворения прозорец на превозното средство. Освен това за преодоляването на световъртежа специалистите препоръчват приемът на природни средства, които подобряват кръвоснабдяването и състоянието на съдовите стени. Такъв продукт е Ентан. Ентан съдържа изключително ефективна комбинация от биофлавоноиди, които възстановяват чувството за равновесие и стабилност. Ентан е безопасен при продължителна употреба тъй като не предизвиква нежелани реакции – стомашно-чревни, неврологични и кожни.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментари

8

Публикувайте коментар