Полезни съвети за предпазване от хемороиди

хемороидиСтатистиката сочи, че около 50% от хората по света страдат от хемороиди. Ако вие не сте част от тази статистика и за нищо на света не искате да се сблъсквате с неприятния проблем в бъдеще, не пропускайте настоящата статия, в която ще дадем ценни насоки как да сведете до минимум риска от поява на хемороиди.

Добри практики за превенция на хемороиди

Пийте достатъчно вода

Добрата хидратация е едно от най-мощните оръжия за борба срещу появата на хемороиди. Ежедневният прием на 1.5-2 л от живителната течност благоприятства дейността на стомашно-чревния тракт и подпомага дефекацията.

Наблегнете на фибрите

Консумирането на богати на фибри храни предотвратява запека. За онези, които се чудят какво общо има констипацията с появата на хемороиди, ще поясним, че усилията при дефекация, с които се характеризира това неприятно състояние, увреждат аналния канал. В резултат на изтънелите му стени хемороидите се възпаляват и болезнено напомнят за себе си. За щастие този сценарий може да се предотврати, ако на трапезата по-често присъстват плодове, зеленчуци и варива с високо съдържание на баластни вещества.

Тренирайте

Освен за постигане на мечтаната фигура и за повишаване на физическата издръжливост двигателна активност помага за ускоряване на метаболизма. По-бързото преминаване на храната по стомашния тракт предполага отделяне на меки изпражнения при дефекация. Нормалното изхождане от своя страна се свързва с понижен риск от поява на хемороиди. Препоръчително е поне три пъти седмично да се практикуват спортове като ходене, бягане и плуване, които стимулират чревната перисталтика.

Не потискайте позивите за дефекация

Много са причините, поради които може да се стигне до волево задържане на изпражненията. Независимо дали рефлексът за изхождане се потиска поради стрес или нежелание да се посещават обществени тоалетни, резултатът в повечето случаи е появата на хемороиди поради увеличено налягане на аналния сфинктер. Поради това е необходимо този вреден навик да се преустанови своевременно.

Най-доброто средство за профилактика на хемороиди

За максимална превенция от хемороиди специалистите препоръчват промените в житейските и хранителни навици да се комбинират с приема на качествени природни продукти, заздравяващи цялото съдово дърво. Универсалният съдов протектор Ентан/Entan® осигурява пълна грижа за артериите, вените, капилярите и лимфните съдове. Благодарение на стандартизирания екстракт от листа на Гинко билоба – флавон гликозиди и терпин лактони и проантоцианидин той заздравява стените на кръвоносните съдове и подобрява тяхната еластичност чрез благотворното влияние, което оказва върху колагена и еластина в тях.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментари

29

Публикувайте коментар