оросяване на мозъка и крайниците
Време за четене: ... минути
4.8
(17)

Нарушеното оросяване на мозъка и крайниците е често срещан проблем от съдовата патология. За да се справите с него, заложете на практически изпитани техники.

Подходящо хранене за мозъчно и сърдечно-съдово здраве

Не случайно балансираното хранене е основата на доброто здраве. При нарушено кръвоснабдяване на мозъка и крайниците заложете на храни и билки, подпомагащи правилната циркулация на кръвта:

  • мазни риби, богати на омега-3 мастни киселини
  • богати на желязо храни (боб, леща, червено месо)
  • сурови ядки (орехи, бадеми)
  • зеленчуци (марули, спанак, кейл, цвекло, домати)
  • плодове (боровинки, грозде, цитруси, сини сливи)
  • подправки (чесън, лют червен пипер, куркума, канела, джинджифил)
  • билкови чайове (зелен чай, мента, Гинко билоба, Готу кола)

Упражнения за разтягане, като една от най-добрите практики за оросяване на мозъка и крайниците

Движението е есенциално за доброто кръвообращение и нормално оросяване на мозъка и крайниците. Стречингът, или разтягането, е едно от най-полезни и лесно изпълними упражнения. То увеличава циркулацията на кръвта, изпращайки повече кислород към мозъка. Ето още ползи за здравето от всекидневен стречинг:

  • подобрява гъвкавостта и обхвата на движение
  • коригира стойката, чрез отпускане на мускулите
  • увеличава притока на кръв към мускулите
  • спомага за намаляване на холестерола и предпазва от втвърдяване на артериите
  • успокоява ума и снема физическото и психическото напрежение
  • повишава енергията, ободрява и подобрява настроението

Слушане на музика за увеличаване на кръвотока към мозъка

Съществуват и различни алтернативни практики за подобряване на мозъчното оросяване, като висок интерес се проявява към една от тях – слушането на музика. Учените установяват, че слушането на любими песни повишава кръвния поток към мозъка. Друг интересен музикален начин за насърчаване на доброто кръвообращение и цялостно здраве е слушането на солфеджио честоти. Този термин се отнася до специфични звукови тонове, които помагат за подобряване на различни аспекти на здравето на ума и тялото. Счита се, че тези древни честоти имат лечебна сила и са се използвали като основни звуци в различни религии. Модерните интернет платформи за музика предлагат разнообразие от плейлисти със солфеджио. Изберете вашите тонове и ги слушайте, докато релаксирате или вършите ежедневни задължения.

Прием на биофлавоноиди за по-добро оросяване на мозъка и крайниците

Биофлавоноидите са естествени субстанции, съдържащи се в някои растения, познати със своите ползи за здравето. Сред тях са засилване на зрението, укрепване на защитните функции на организма, подобряване на сърдечно-съдовото здраве, капилярната сила и подкрепа на съединителните тъкани в тялото. Използват се широко в състава на терапевтичните природни средства за овладяване на състояния от съдовата патология. За да си набавите пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди, се доверете на Ентан / Entan®. Продуктът е лидер сред съдовите протектори у нас. Ефектът му е доказан в над 10 клинични проучвания. Действието му е насочено към мощно заздравяване и защита на всички съдове в кръвоносната система. Допринася за подобряване на циркулацията на кръвта към мозъка и крайниците. По този начин благоприятно повлиява паметта, концентрацията и жизнената енергия. Нормализира кръвообращението в цялото тяло. Съдейства за овладяване на шум в ушите, световъртеж, синдром на Рейно.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 17

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: