шум в ушите

Мъчителният шум в ушите се влошава от приема на антидепресанти!

Страдащите от шум в ушите, които приемат антидепресивни медикаменти, рискуват да влошат своето здраве. Това показва проучване на учени от Орегонския държавен университет в САЩ, публикувано в сп. Cell Reports. Разберете повече за изследването в настоящата статия и за естествения начин, по който да се заглуши ужасната какафония от звуци в главата.

Как изследователите установяват, че шумът в ушите може да се влоши от приема на антидепресанти?

„Отправна точка в нашето проучване е констатацията от предишни изследвания, че хората, които непрестанно са измъчвани от шум в ушите, често изпадат в депресия. В опит да ги изведат от депресивното състояние и да заглушат нетърпимата какафония от звуци специалистите най-често предписват на тези пациенти лекарства, известни като селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина (SSRIs). Механизмът на действие на тази широко употребявана група антидепресанти се състои в увеличаване нивото на серотонин в мозъка, ключов невротрансмитер, чийто спад провокира психични разстройства като депресията. Макар да подобряват настроението, те оказват много странични ефекти. Именно върху тях фокусирахме научните си търсения при пациентите с шум в ушите“, разкриват членовете на научния екип.

За да наблюдават последствията от изкуственото повишаване на нивото на серотонин, учените анализират мозъчната тъкан на животински модели с шум в ушите. Съсредоточават изследването си върху функционирането на дорзалното кохлеарно ядро, част от мозъка, участваща в сетивните възприятия. Резултатите от наблюдението показват, че когато лабораторните животни са изложени на действието на серотонин, вретенообразните неврони в дорзалното кохлеарно ядро се претоварват и стават свръхчувствителни към звук. По този начин проучването доказва, че антидепресантите допринасят за влошаване на вече съществуващия шум в ушите. Ето защо авторите на изследването не препоръчват употребата на антидепресивни медикаменти като средство на първи терапевтичен избор при пациенти с шум в ушите, които страдат от депресия.

Кое е най-доброто природно средство за „заглушаване“ на шума в ушите при хора с депресия?

Вземайки предвид констатацията на американските си колеги, редица български специалисти препоръчват на своите пациенти, попаднали в плен на депресията в резултат на шум в ушите, да облекчат състоянието си с Ентан/Entan®. Универсалният съдов протектор е разумна природна алтернатива на широко употребяваните лекарствени средства в борбата срещу тинитус. Способността на Ентан да заглушава шума в ушите се дължи на уникалния му 100% натурален състав. Продуктът съчетава във всяка своя растителна капсула силата на екстракта от листа на Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и мощния антиоксидант проантоцианидин. Прецизно дозирани и пречистени до съвършенство, активните съставки мощно си взаимодействат. Перфектната симбиоза помежду им води до отлични резултати. Кръвообращението към вътрешното ухо се подобрява, силата на шума в ушите намалява и депресивното състояние отшумява. За постигане на оптимален ефект се препоръчва Ентан да се приема продължително време по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно след хранене. Продуктът има отлична поносимост, практически безвреден е и не крие риск от странични ефекти и нежелани реакции.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
18Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

7

Коментари

avatar