Изпитани практики за добро оросяване на мозъка

оросяване на мозъкаДоброто оросяване на мозъка е най-важната предпоставка за правилното му функциониране и за предотвратяването на редица тежки патологии като исхемичен инсулт, които често водят до летален край. С оглед на ключовата роля, която играе церебралната кръвна циркулация в организма, в настоящата статия ще се фокусираме върху начините за нейното подобряване.

Ефективни методи за повишаване на мозъчния кръвоток

Практикуване на аеробни упражнения

Аеробиката, позната още като кардио тренировка, включва широк спектър от упражнения, които оказват благоприятно въздействие върху сърдечно-съдовата и дихателната система. Практикуването им води до по-добро оросяване на мозъка и до насищане на тялото с кислород. В резултат здравето на мозъчните клетки значително се подобрява. Благотворно въздействие върху церебралния кръвоток оказват ежедневните разходки, бягането, карането на велосипед и танците.

Консумиране на определени храни

20% от кръвта, която сърцето изпомпва с всеки удар, отиват директно към мозъка. Именно така той се насища с въглехидрати и протеини, необходими за производството на енергия. В този ред на мисли има цяла поредица храни, които подобряват оросяването на най-кръвоснабдения орган в нашия организъм. Такива са зърнените култури (киноа, кафяв ориз, овес, ечемик, ръж), есенциалните мастни киселини (сьомга, сардини, авокадо, зехтин, орехи, тиквени семки), зеленолистните зеленчуци (спанак, аспержи, броколи), цитрусовите плодове, яйцата и градинският чай (салвия).

Стимулиране на мозъчната дейност

Увеличаването на ефективността на мозъка чрез специално създадени за целта занимания също способства за усилване на церебралната циркулация. Чрез целенасоченото практикуване на мозъчна гимнастика, която поддържа живи паметта и концентрацията, се увеличава производството на нови невронни връзки. Това е предпоставка за създаване на устойчиви структури в мозъка, които в бъдеще ще помогнат за по-успешната борба с мозъчните заболявания. Челните позиции на дейностите, които в най-голяма степен допринасят за по-доброто оросяване на мозъка, са заети от четенето, решаването на кръстословици и ребуси и изучаването на чужди езици.

Поддържане на добро настроение

Научно доказано е, че емоциите са в пряка връзка с оросяването на мозъка. Когато човек е стресиран, депресиран или тъжен, количеството на кортизол в кръвта се повишава и мозъчната циркулация се нарушава. Изгрее ли усмивката на лицето му, гладката мускулатура в стените на кръвоносните съдове се отпуска и кръвотокът моментално се подобрява.

Прием на природни продукти с грижа за цялото съдово дърво

Подобряването на церебралната кръвна циркулация е сложна задача, която изисква предприемането на комплексни мерки, повлияващи благоприятно артериите, вените, капилярите и лимфните съдове. Ентан/Entan® е първият природен продукт у нас, който предлага пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове. Използването му не крие странични ефекти и при редовна употреба доказано подобрява оросяването на мозъка.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
16Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментари

25

Публикувайте коментар