добро кръвообращение
Време за четене: ... минути
5
(1)

Ако искаме да се радваме на желязно здраве, трябва да полагаме ежедневни грижи в посока по-добро кръвообращение. Кои са ефективните домашни практики за поддържане на кръвната циркулация в оптимално състояние ще разберем в редовете по-долу.

Изпитани методи в домашни условия за добро кръвообращение

Сухо четкане

Това е един от най-лесните и ефективни начини за подобряване циркулацията на кръвта у дома. В резултат на процедурата притокът на кръв в третираните зони се повишава значително, а тъканите се насищат мощно с кислород. Единственото пособие, което ни е необходимо, за да се насладим на ползите от сухото четкане, е специална четка с меки растителни косми. След като се снабдим с нея от близката дрогерия, можем да пристъпим към изпълнението на специалния ритуал с благотворен ефект върху кръвообращението. За целта е необходимо да масажираме кожата с дълбоки кръгови движения, без да прилагаме излишен натиск. Този съвет е в сила най-вече за деликатните части от тялото и зоната около сърцето. Ограничения относно прилагането на сухото четкане съществуват единствено за хората с разширени вени.

Контрастни душове

Последователното обливане на тялото с топли и студени душове е древна практика, използвана от нашите предци, за постигане на по-добро кръвообращение. Рязката промяна в температурата на водата при къпане кара лимфните съдове да се свиват и разпускат. В резултат на това лимфният дренаж се увеличава.

Прилагането на хидротерапевтичния метод се препоръчва горещо при редица съдови патологии и в частност синдром на Рейно. Хипертониците, претърпелите инфаркт и страдащите от студова алергия трябва да го избягват.

Подскоци

Освен за извайване на стегнати и стройни бедра подскоците от стоеж са особено ефективни и за добро кръвообращение. За правилното им изпълнение обаче е необходимо да спазваме някои основни правила. Препоръчително е гърбът да е изправен, ръцете да са отпуснати до тялото, а краката да са на ширината на раменете. След заемане на правилна изходна позиция трябва приклекнем леко и да отскочим, колкото е възможно по-високо. Добре е да направим 3 сесии с по 10 повторения.

Използване на природни средства за здрави съдове и добро кръвообращение

Първи избор на специалистите у нас за поддържане на нормална циркулация на кръвта е природният продукт Ентан / Entan®. Благодарение на пълната биофлавоноидна комбинация от проантоцианидин и Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони), той повлиява благоприятно цялото съдово дърво. Редица изследвания сочат, че при редовна и продължителна употреба Ентан укрепва стените на артериите, вените, капилярите и лимфните съдове. Възстановява ендотелната функция и подобрява течливостта на кръвта.

Продуктът има отлична поносимост и удобен прием. Дозира се по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при дълговременна употреба. Подходящ е за вегани и вегетарианци.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: