Домашни трикове за поддържане на добро кръвообращение

Ключовите функции, които изпълнява кръвообращението в нашия организъм – транспортиране на кислород и хранителни вещества до тъканите, извеждане на отпадните продукти от обмяната на веществата, поддържане на благоприятна среда в телесните течности за оптималното функциониране на клетките, буквално правят възможно нашето съществуване. Поради това, ако не искаме да излагаме здравето си на излишен риск, трябва да се постараем да поддържаме кръвната циркулация в оптимално състояние.

Ефективни методи за подобряване на кръвообращението у дома

Сухо четкане

Това е един от най-лесните и ефективни начини за подобряване циркулацията на кръвта в домашни условия. В резултат на процедурата притокът на кръв в третираните зони се повишава значително, а тъканите се насищат мощно с кислород. Единственото пособие, което ни е необходимо, за да се насладим на ползите от сухото четкане, е специална четка с меки растителни косми. След като се снабдим с нея от близката дрогерия, можем да пристъпим към изпълнението на специалния ритуал с благотворен ефект върху кръвообращението. За целта е необходимо да масажираме кожата с дълбоки кръгови движения, без да прилагаме излишен натиск. Този съвет е в сила най-вече за деликатните части от тялото и зоната около сърцето. Ограничения относно прилагането на сухото четкане съществуват единствено за хората с разширени вени.

Контрастни душове

Последователното обливане на тялото с топли и студени душове е древна практика, използвана от нашите предци, за подобряване на кръвообращението. Рязката промяна в температурата на водата при къпане кара лимфните съдове да се свиват и разпускат. В резултат на това лимфният дренаж се увеличава. Прилагането на хидротерапевтичния метод се препоръчва горещо при редица съдови патологии и в частност синдром на Рейно. Хипертониците, претърпелите инфаркт и страдащите от студова алергия трябва да го избягват.

Подскоци

Освен за извайване на стегнати и стройни бедра подскоците от стоеж са особено ефективни и за доброто кръвообращение. За правилното им изпълнение обаче трябва да се спазват някой основни правила – гърбът е изправен, ръцете са отпуснати до тялото, краката са на ширината на раменете. След заемане на правилна изходна позиция приклякаме леко и отскачаме, колкото е възможно по-високо. Добре е се направят 3 сесии с по 10 повторения.

Използване на природни средства за здрави съдове и добро кръвообращение

Първи избор на специалистите за поддържане на нормална циркулация на кръвта е природният продукт Ентан/Entan®. Благодарение на пълната биофлавоноидна комбинация, той повлиява цялото съдово дърво, укрепва стените на артериите, вените, капилярите, и лимфните съдове, възстановява ендотелната функция и подобрява течливостта на кръвта.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
9Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментари

27

Публикувайте коментар