разширени вени

Доказани и ефективни мерки срещу разширени вени

Редица проучвания показват, че от разширени вени страда между 30 и 40% от населението у нас. Широкото разпространение на проблема се обяснява с множеството провокиращи фактори.

Разширени вени – причини и провокиращи фактори

От една страна за появата на разширени вени като медицински проблем значителна роля играе един напълно естествен фактор. Това е изправеното положение на тялото, което еволюционно се е утвърдило при човека. То затруднява свободното движение на кръвта във вените на долните крайници. Това води до застояване на кръвта във вените на краката и тяхното неизбежно разширяване. Именно затова най-често се наблюдават разширени вени на краката.

Измененията в структурата и вида на съдовите стени са другата основна причина за поява на разширени вени. Сред тези изменения се открояват:

– намаляване еластичността на съдовите стени и тяхното втвърдяване

– изтъняването им, вследствие натиска на застояващата се в тях кръв

– увреждащото действие на свободните радикали върху вътрешната страна на съдовите стени

Има и други, напълно преодолими фактори, които допринасят за поява на разширени вени. Основните такива фактори са тютюнопушенето и заседналият начин на живот.

Препоръки на лекарите срещу появата на разширени вени

Истината е, че много трудно бихме могли да се предпазим цялостно от появата на разширени вени на краката или някъде другаде по тялото. Напълно по силите ни е обаче сериозно да намалим риска от това и да се предпазим успешно от усложняване на проблема.

Основните препоръки на лекарите в тази насока:

– избягвайте да стоите прави или седнали на едно място за дълъг период от време. Периодичното раздвижване на тялото е задължително

– когато седите, избягвайте да кръстосвате краката си, защото това пречи на изтласкването на кръвта от вените. По възможност дръжте краката си по-нависоко

– бъдете двигателно активни, движете краката си за поддържане на венозния им тонус

– не допускайте натрупването на наднормено тегло

– избягвайте да носите тесни дрехи, най-вече бельо и чорапи

– допитйте се до лекар за ползите от носене на компресивни чорапи. Те повишават налягането във вените на краката и пречат на задържането на кръвта в тях

– погрижете се за съдовете си цялостно. Приемайте продукти, които заздравяват и поддържат съдовата стена – това е основната цел при превенцията на разширени вени

Изпитан природен продукт за справяне с разширени вени

За превенция и по-лесно справяне още при първа поява на характерните за разширени вени симптоми се препоръчва прием на природния продукт Ентан/Entan®. Предписванто на този продукт отдавна е наложена практика, защото ефектът е изпитан и потвърден не само от редица клинични проучвания, но и от хиляди доволни пациенти.

Ентан заздравява колагена и еластина и действа антиоксидантно, защитавайки съдовите стени от действието на свободните радикали. Общият ефект от приема на Ентан е насочен към укрепване стените на кръвоносните съдове, подобряване течливостта на кръвта и предотвратяване запушването на съдовете.

Този ефект прави Ентан удачен продукт за прием не само с цел превенция и справяне с разширени вени, но също и за преодоляване на оловни крака, лимфедем, периферна съдова болест, диабетна ретинопатия, шум в ушите, световъртеж и отслабване на паметта.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
25Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

10

Коментари

avatar