Добро оросяване на мозъка в няколко лесни стъпки

Ежедневните грижи за добро оросяване на мозъка не са излишен лукс, а жизненоважна необходимост. Полагането им е предпоставка за постигане на добро здраве и оптимално функциониране на най-сложно устроения орган на централната нервна система. Разберете кои са най-ефективните практики, които осигуряват мощно насищане на мозъчните тъкани с кислород.

Изпитани методи за добро оросяване на мозъка

Тренирайте

Аеробните упражнения оказват благотворно влияние върху кръвообращението. Умереното им практикуване увеличава притока на кръв към мозъка. Плувайте, карайте колело или тренирайте във фитнес залата редовно, за да се насладите на ползите от тях. Ако не сте спортна натура, може да се спрете на разходка в парка. Стремете се обаче тя да е по-енергична от обикновено и да е с продължителност между 30 и 50 минути.

Протягайте се повече

Протягането е условен рефлекс, който не само отпуска напрегнатите мускули и сухожилия, но и подобрява кръвообращението. Повишеният кръвоток от своя страна се свързва с по-голям приток на кръв към мозъчните тъкани, повече кислород и хранителни вещества. Отделянето на няколко минути дневно за протягане е напълно достатъчно за добро оросяване на мозъка. В случай че разполагате с повече време, може да практикувате специфичните упражнения за разтягане, познати като стречинг. Старайте се да ги изпълнявате правилно, без да напрягате гърба.

Практикувайте йога

При много йога пози (асани) главата се намира по-ниско от сърцето. Това благоприятства притока на кръв към мозъка. Една от най-ефективните и лесни за изпълнение асани за добро оросяване на мозъка е Випарита Карани, позната още като полусвещ. Единственото, което трябва да направите, е да легнете по гръб на пода с изправени крака до стената. Ръцете са отпуснати около тялото с длани нагоре. Дишането е спокойно и дълбоко.

Приемайте биофлавоноиди

Биофлавоноидите са водно-разтворими пигменти, които придават характерно жълто, оранжево и червено оцветяване на растенията, в които се съдържат. В последните години интересът към тях силно се завиши заради огромните им ползи за здравето. Редица изследвания сочат, че приемът на тези вещества със силно изявено антиоксидантно действие увеличава притока на кръв към мозъка. Високо съдържание на биофлавоноиди има в червеното грозде, ябълките, ягодите, малините, боровинките и касиса. Консумирането на тези плодове е от изключителна важност, но не може да достави на организма необходимото дневно количество пигменти за добро оросяване на мозъка. За да се компенсира недостигът, е необходимо да се приемат природни продукти. Ентан/Entan® е изцяло натурално средство, което съдържат пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди. Всяка растителна капсула от универсалния съдов протектор доставя на организма оптимално количество проантоцианидин и висококачествен екстракт от листа на Гинко билоба, богат на флавон гликозиди и терпин лактони. Активните съставки оказват положителен ефект върху кръвоносните съдове и в резултат подобряват оросяването на мозъка.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
8Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментари

13

Публикувайте коментар