диабет

Диагностицирани сте с диабет? Не забравяйте да се погрижите и за кръвоносните си съдове

Диабетът е от онези злини, които никога не идват сами. Напротив, развитието на захарна болест е като заложен експлозив, чието избухване нанася поражения във всички възможни посоки. Това заболяване се проявява с редица усложнения, а едно от обичайните, и най-разпространени, е полиневропатията. Диабетна полиневропатия се открива при 70% от болните.

При това усложнение на диабета се наблюдава увреждане на нервната система – по-често периферната, и засягане на нервните окончания на крайниците. Това води до проблеми и нарушения от всякакъв порядък – двигателни, сетивни, рефлексни и прочее, и до поява на оплаквания като тръпнене, слабост в крайниците, поява на язви по тях, увреждане на ноктите, изсушаване на кожата и др.

В основата на развитието на диабетна полиневропатия стоят нарушения в структурата и пропускливостта на най-малките кръвоносни съдове – капилярите. Стените им стават по дебели, сечението им се стеснява, а това води до промяна в оросяването на периферните тъкани, намаляване на снабдяването им с кислород и хранителни вещества, постепенната им интоксикация и некроза. Това е свързано и с изявата на споменатите неврологични симптоми, а последиците са тежки и необратими след определен етап.

Съвременната медицина разполага с достатъчно ефективни методи за изследване и диагностициране на диабета и невропатичните му усложнения. Много важно е при установяване развитието на диабет да се предприемат мерки освен за неговото лечение, и за предотвратяване или елиминиране и на свързаните с него прояви като диабетната невропатия. Осигуряването на чистотата и здравината на кръвоносните съдове е един от ефектите от приема на Ентан. Той заздравява колагена и еластина в стените на всички съдове, освен това подобрява течливостта на кръвта и така улеснява кръвоснабдяването на всички части на тялото. Ентан е изцяло природен продукт, ползващ се с добро име сред лекари и пациенти, ефикасен и непроявяващ никакви странични ефекти.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

8

Коментари

avatar