Гинко билоба

Гинко билоба – чудото в природната медицина

Навярно няма човек, който да не е чувал за гинко билоба. Поради доказаните му лечебни свойства гинко е познато и широко използвано от хилядолетия, особено в китайската медицина. От ботаническа гледна точка гинко билоба представлява дървесен вид, който достига на височина до 35 метра. За лечебна цел се използват неговите изсушени листа, от които се извличат екстракти. Именно последните се използват за производството на хранителни добавки. Основните съставки, които се съдържат в екстрактите са флавонови гликозиди, биофлавони, лактони, антоциани, рутин (витамини Р) и аскорбинова киселина (витамин С). Поради безспорните му клинични ефекти учените определят гинко билоба като чудо в природната медицина.

Ефектите на гинго билоба са свързани основно с влияние върху кръвоносната система. Употребата му подобрява микроциркулацията, с което се повишава количеството на кислород и хранителни вещества в мозъка и други органи и тъкани на тялото. Съставките на ценното растение влияят благоприятно при различни състояния – шум в ушите, ослабване на паметта, световъртеж, състояния след инсулт, мозъчна атеросклероза, нарушено кръвоснабдяване на ретината и др.

Наред с ефектите върху съдовата система обаче гинко билоба има и редица други приложения.

Поради изразеното му противовъзпалително действие той се използва и за облекчаване симптомите при различни възпалителни процеси. Гинко билоба има и невропротективни свойства. Активните съставки в листата предпазват нервните клетки от хипоксия (недостатъчно снабдяване с кислород) и дегенерация. Според специалистите гинко билоба се използва с успех и при сърдечна аритмия, импотентност, глаукома, диабет и колит.

Съществуват най-различни хранителни добавки, които съдържат екстракт от гинко билоба, но Ентан е различен продукт. Освен гинко билоба той съдържа и проантоцианидин, който е мощен антиоксидант. Комбинацията от двете съставки прави Ентан единствения продукт от природен произход, който притежава 6 ефекта върху кръвоносните съдове. Освен това Ентан действа върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове). Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
55Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

6

Коментари

avatar