хемороиди

Възпаление на хемороиди през лятото – ефективни решения

Медицинската практика сочи, че с настъпването на лятото състоянието на хората, страдащи от хемороиди се обостря. Узнайте на какво се дължи неприятната тенденция и какви мерки да предприемат засегнатите, за да не допускат влошаване на симптоматиката.

Защо физическият дискомфорт, които изпитват хората с хемороиди се увеличава през летните месеци?

Няколко са основните причини, поради които състоянието на хората с хемороиди се влошава през лятото. Жегата без съмнение оглавява листата на главните виновници за задълбочаването на проблема. Тя кара хемороидите болезнено да напомнят за себе си, тъй като води до увеличаване на кръвоносните съдове в областта на ректума и ануса.

Промяната в хранителния режим също е сред факторите, които благоприятстват развитието на хемороиди през лятото. В опит да се сдобият с тяло мечта болшинството от хората с хемороиди се подлагат на стриктна диета. Тя ги лишава от редица хранителни вещества, сред които и безценните фибри. В резултат на недостига на баластни вещества в менюто храносмилането се нарушава и на дневен ред се появяват проблеми като диария или запек. Нарушенията в акта на дефекация допълнително раздразват кожата около ануса и водят до възпаление на хемороидите.

И пътуванията до далечни дестинации през летните отпуски водят до обостряне на хемороидите. Причината е, че страдащите прекарват продължително време в седнало положение.

Практикуването на неподходящ спорт през лятото също благоприятства развитието на възпалителни процеси в ануса и ректума. Пример за подобна двигателна активност, която своевременно трябва да бъде преустановена, е карането на колело.

Как страдащите от хемороиди да не допускат състоянието им да се влоши през лятото?

За да не допуснат състоянието им да се обостри през летните месеци, хората с хемороиди трябва на всяка цена да избягват посочените провокиращи фактори. За тази цел не бива да се излагат продължително време на топлина. За предпочитане е да се разхождат в ранните сутрешни часове и в късния следобед, когато слънцето не е толкова силно. Освен това трябва да забравят за горещите вани и сауните.

Наложително е фибрите да са част от ежедневното лятно меню на страдащите от хемороиди, тъй като подобряват храносмилането и улесняват изхождането. Те се съдържат в големи количества в пълнозърнестите храни, краставиците, морковите, доматите, сушени плодове, тиквичките и боба.

Когато се налага да пътуват продължително време в седнало положение, хората с хемороиди трябва да се раздвижват периодично. Специалистите напомнят на потърпевшите, че не бива да водят застоял начин на живот. Изпитан начин да противодействат на обездвижването е, като практикуват редовно леки аеробни упражнения.

Кое е най-ефективното природно средство у нас, което предпазва от обостряне на хемороиди през лятото?

Протективният ефект на предложените стратегии за превенция на хемороиди през лятото, може да бъде усилен многократно с приема на универсалният съдов протектор Ентаn/Entan®. Благодарение на комбинацията от мощния антиоксидант проантоцианидин и стандартизирания екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) той заздравява вените в долната част на правото черво и ануса. Едновременно с това Ентан осигурява всеобхватна грижа за цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Ползите му се разгръщат постепенно във времето, поради което е препоръчително да се приема продължително време. Поради изцяло природния произход на съставките Ентан е напълно безвреден, не предизвиква странични ефекти и нежелани

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментари

22

Публикувайте коментар