хемороиди възпаление
Време за четене: ... минути
5
(6)

Медицинската практика сочи, че с настъпване на лятото много хора се оплакват от възпаление на хемороиди. Узнайте на какво се дължи неприятната тенденция и какви мерки да предприемат засегнатите?

Защо през летните месеци се получава възпаление на хемороиди?

Няколко са основните причини, поради които състоянието на хората с хемороиди се влошава през лятото. Жегата оглавява листата на виновниците за задълбочаване на проблема. Тя води до разширяване на кръвоносните съдове в областта на ректума и ануса.

Промяната в хранителния режим също е сред главните фактори за възпаление на хемороиди през лятото

В опит да се сдобият с тяло мечта много хора с хемороиди се подлагат на стриктна диета. Тя ги лишава от редица хранителни вещества, сред които и безценните фибри. В резултат на недостига на баластни вещества в менюто храносмилането се нарушава и се появяват диария или запек. Нарушенията в дефекацията раздразват кожата около ануса и водят до възпаление на хемороидите.

И пътуванията до далечни дестинации през летните отпуски също водят до обостряне на хемороидите. Причината е в прекарването на продължително време в седнало положение.

Практикуването на неподходящ спорт благоприятства развитието на възпалителни процеси в ануса и ректума. Пример за двигателна активност, която трябва да бъде преустановена е карането на колело.

Как страдащите от хемороиди да не допускат състоянието им да се влоши?

За да не допуснат състоянието им да се обостри през летните месеци, хората с хемороиди трябва да избягват посочените провокиращи фактори. За тази цел не бива да се излагат продължително време на топлина. За предпочитане е да се разхождат в ранните сутрешни часове и в късния следобед, когато слънцето не е толкова силно. Освен това трябва да забравят за горещите вани и сауните.

Наложително е фибрите да са част от ежедневното меню, тъй като подобряват храносмилането и улесняват изхождането. Те се съдържат в големи количества в пълнозърнестите храни, краставиците, морковите, сушени плодове, тиквичките и боба.

Когато се налага да пътуват продължително време в седнало положение, хората с хемороиди трябва да се раздвижват периодично. Специалистите напомнят, че не бива да се води застоял начин на живот. Изпитан начин за противодействие на обездвижването е практикуването на аеробни упражнения.

Кое е най-ефективното природно средство, което предпазва от възпаление на хемороиди?

Протективният ефект на предложените стратегии за превенция на хемороиди може да бъде усилен многократно с приема на универсалния съдов протектор Ентаn/Entan®.

Ентан съдържа комбинацията от мощния антиоксидант проантоцианидин и стандартизиран екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони). Активните съставки спомагат за заздравяване стените на вените в долната част на правото черво и ануса. Едновременно с това, Ентан осигурява всеобхватна грижа за цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Ползите му се разгръщат постепенно, поради което е препоръчително да се приема продължително време по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Поради изцяло природния произход на съставките Ентан е напълно безвреден и не предизвиква странични ефекти.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 6

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: