срещу световъртеж
Време за четене: ... минути
5
(2)

За облекчение на страдащите, съществуват редица практики с доказан благоприятен ефект срещу световъртеж. Прилагането им намалява усещането за слабост, нестабилност и замаяност, познато в медицината като вертиго (световъртеж).

Изпитани методи срещу световъртеж, които да прилагате ежедневно

Почивайте

В забързаното ежедневие е все по-трудно да се отдели време за почивка. Ако искате бързо да овладеете световъртежа обаче, ще ви се наложи да си откраднете няколко минути за това. Препоръчително е да отморите непосредствено след пристъпа. Отпуснете се в удобно кресло или легнете в меката постеля, ако имате тази възможност. Не правете резки движения, тъй като те могат да влошат състоянието. Избягвайте да се излагате на ярки светлини, излъчвани от осветителните тела или екрана на телевизора, компютъра или телефона.

Хидратирайте се

Обезводняването е сред основните отключващи фактори за световъртеж. Недостатъчният прием на течности принуждава организма да черпи вода от кръвта, което води до намаляване на нейния обем и влошено оросяване на мозъка.

Дехидратацията се отразява негативно на вестибуларния апарат. В резултат настъпват нарушения в равновесието и пространствената ориентация. За да се избегне или намали тежестта на световъртежа, е необходимо ежедневно да се приема между 2,5 и 3 л течност дневно. Добре е да се пие основно вода. Тя не съдържа „празни“ калории като газираните, енергийните напитки и соковете с добавена захар. Водата също така не води до възбуждане на нервната система като кафето и чая.

Срещу световъртеж – практикувайте йога

Системата от физически и духовни практики има цел да трансформира тялото и ума. Йогата спомага за овладяване на световъртеж, като облекчава мускулните спазмите във врата. Доказано е, че редовното изпълнение на упражненията (асани) минимум по 30 минути на ден допринася за намаляване на неприятните пристъпи.

Използвайте природни средства срещу световъртеж

Приемът на натурални продукти с доказано действие срещу вестибуларни нарушение, какъвто е световъртежът, е ефективен начин за бързо облекчаване на симптомите.

Универсалният съдов протектор Ентан / Entan® е средство на първи избор при световъртеж поради уникалната му способност да подобрява периферното кръвообращение и да заздравява кръвоносните съдове. Благотворното му влияние върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове) се дължи на оригиналната природна комбинация. Тя се състои от най-мощния известен на човечеството антиоксидант проантоцианидин и стандартизиран екстракт от листа на Гинко билоба – флавон гликозиди и терпин лактони.

Комбинираното действие на активните съставки въздейства върху няколко групи проблеми на кръвоносните съдове, предизвикани от изтъняване, липса на оросяване и разпад на колагена. Приемът на Ентан повишава количеството на кислород и хранителни вещества в мозъка и други органи и тъкани на тялото. Ентан не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба.

Световъртеж

Проучване на приложението на Ентан/Entan® при световъртеж и шум в ушите

Д-р К. Атанасова

специалист УНГ болести, Клиника по УНГ, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: